Sabine Koehorst

Sabine Koehorst | Foto © Leonie Jansen
Sabine Koehorst | Foto © Leonie Jansen

Hallo, ik ben Sabine Koehorst, 56 jaar, getrouwd en moeder van drie kinderen.

Na de middelbare school ben ik fysiotherapie gaan doen en heb in de jaren erna gewerkt in een ziekenhuis en particuliere praktijken tot aan mijn 40ste.

Tijdens mijn loopbaan als fysiotherapeute in het mooie Twente merkte ik de sterke invloed van lichaam en geest op elkaar. Ik kwam erachter dat een lichamelijke klacht niet verminderde door mijn manuele handelingen maar door het luisteren en aandacht hebben voor de patiënt. Dit aspect van de behandeling trok mij zeer aan alleen miste ik de tools om er daadwerkelijk zelf iets mee te doen en ik gunde me niet de tijd om hierin een opleiding te volgen. Mijn gezin kwam op de eerste plaats.

Na een verhuizing naar Brabant heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen in de zwangerschap, ook hier ondervond ik dat het mentale aspect zo belangrijk is en het kunnen delen met elkaar. Aanvullend gaf ik dan babymassage en ook hier kwam het mentale aspect weer sterk naar voren want baby’s spiegelen je heel sterk. Prachtig om dit te mogen begeleiden.

Door een verhuizing naar de achterhoek kwam ik in aanraking met het werken in een sportcentrum als personal coach individueel en in groepsverband en daar werk ik nog steeds. Mijn doelgroepen zijn de senioren, mensen met rugklachten en de vrouw in en na de zwangerschap.

Ben hier hoofdzakelijk met het lichaam bezig maar merk ook hier weer op hoe belangrijk het mentale deel is om echt je doelen te bereiken met je lijf.

Dit kwam ik privé ook tegen daar onze dochter met chronische pijn te maken heeft en zij hiervoor in revalidatie ging om er mee te leren leven.  Zij leerde daar anders denken in mogelijkheden en niet in wat niet kan en vooral goed voor zichzelf zorgen. Ik stond aan de zijlijn en heb het mogen aanschouwen en het volle besef kwam dat iedere vrouw voor zichzelf moet zorgen binnen haar mogelijkheden zodat je vanuit een vol hart kunt zorgen voor die ander.

Dit heeft mij aangezet tot het gaan volgen van een Mental Coachopleiding in Aalten bij Erna Rensen (C4ALL). Meer dan een opleiding!!!!! en dat wilde ik ook graag, aan mezelf werken, daar de overgang mij veel parten speelde en het tijd werd te gaan zorgen voor mezelf.

De inzichten die ik kreeg waren zo verhelderend en helend dat gun ik iedere vrouw in deze tijd en vanuit al mijn weten en kennis als ook vanuit een vol hart zal ik je daar goed in kunnen coachen en trainen.