NLP, NEI, ontspannings- en ademhalingsoefeningen

Lichaam en Geest zijn een eenheid.

Door mijn werkveld in de fysiotherapie, thuiszorgorganisatie en sportcentra heb ik veel ervaring opgedaan in het feit dat je lichaam en geest niet kunt scheiden, mijn coaching vindt dan ook plaats vanuit een holistische benadering.

Als je lichamelijke klachten krijgt is het altijd goed te kijken naar hoe zit ik op dit moment in mijn vel. Organen kun je vaak koppelen aan emoties : wie kent niet de uitdrukkingen: “Ligt me zwaar op de maag”, wat is er zo zwaar? Of “Je gal spugen”, waar ben je zo verbitterd over?

Zo ga je als je meer beweegt jezelf ook vrolijker voelen, er komen dan stofjes vrij waar je gelukkig van wordt en door te aarden (voeten stevig op de vloer) ga je jezelf ook sterker voelen; ik sta voor wie ik ben! Door bewuster te ademen kun je jezelf rustiger maken en anders kijken naar de situatie waarin je jezelf bevindt. Door ontspanningsoefeningen te doen kun je je hoofd leeg maken en daar even rust creëren. Minder in je hoofd, meer in je lijf.

Vanuit deze holistische benadering werk ik met NLP, NEI, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

NLP : Neuro Linguïstisch Programmeren: d.m.v. vragen stellen in kaart brengen: je huidige situatie, gewenste situatie/doel ,wat je tegenhoudt je doel te bereiken en wat je kan helpen je doel te bereiken.

NEI : Neuro Emotioneel Integreren:

  • Onverwerkte/ geblokkeerde emoties/gebeurtenissen opzoeken m.b.v de Bi digitale O-ring test.
  • Deze onverwerkte/geblokkeerde gebeurtenissen /emoties herkennen en erkennen.
  • De onverwerkte/geblokkeerde gebeurtenissen/emoties d.m.v  acupressuur, ademhaling en bewustwording verwerken/integreren.

Bewust worden van adem en leren wat adem met je doet, kunnen sturen van adem.

Ontspanningsoefeningen: in je lichaam komen door bewust aanspannen en ontspannen van spiergroepen.

Dit alles vanuit een liefdevolle houding zonder oordeel, maar ook zeker confronterend. Met als doel Bewustwording/ Inzicht in denken, handelen en voelen.